Tokyo Ghoul - Edebiyat Jurnali

21 Haziran 2017 Çarşamba

Tokyo Ghoul


TOKYO GHOUL - ISHIDA SUI


                 İngilizce Mangasını Oku  -  Türkçe Altyazılı Animesini İzle (Şuan 2 sezon var.)

   Manga Yayım Yılı: 2011   Anime Yayım Yılı: 2014
   Mangaka: Ishida Sui
   Tür: Aksiyon, Drama, Fantastik, Korku, Gizem, Psikolojik, Seinen, Doğaüstü, Trajedi
   Durumu: Halen devam ediyor.

   NOT: Gerekli Şeyler Yayınevi Türkçe baskılarını 2015 Kasım'da yapmaya başladı ve şuan 11 cildi var. Tüm kitapçılarda ve kitap sitelerinde mangaya ulaşabilirsiniz. Baskısı oldukça güzel ve kaliteli. 





Kaneki Ken

Tanıtımı ve Yorumum:

     Tokyo'da birbirinden ilginç ölümler gerçekleşiyor ve bunun sebebi 'Ghoul'lar yani Hortlarklar. Hortlakların yiyebildiği tek şey insan eti. Bir insan yiyerek 3 gün dayanabiliyorlar. Hayatta kalabilmek için insan eti yemek zorundalar ancak bazı Hortlar bu işi abartıp sürekli insanları öldürüp yiyor ve doymak bilmiyor. Bunlara da 'oburlar' diyorlar. Oburlar durmaksızın insanları avlayıp cani bir şekilde onlara acı çektirerek yiyorlar ve bundan fazlasıyla zevk alıyorlar.
    Böyle bir dünyada oldukça sıradan bir üniversite öğrencisi olan 18 yaşındaki Kaneki Ken, Anteiku denen bir kaftede karşılaştığı Kamishiro Rize ismindeki bir kıza aşık olur. Kaneki tam bir kitap kurdudur ve Takatsuki Sen isimli bir yazarın hayranıdır. Rize'de Takatsuki'nin kitabını okuduğu için Kaneki'nin ilgisini çeker. Bir şekilde Rize ile konuşmayı başarır ve onunla buluşurlar. Akşam dönerken Rize, hortlak olaylarının yaşadığı yere yakın gerçekleştiğini ve korktuğunu söyler, bu yüzden Kaneki'nin ona eşlik etmesini rica eder ve Kaneki kabul eder. Karanlık, ıssız bir yerde Rize gerçek yüzünü ortaya çıkarır. Kaneki'nin onu izlediğini bildiğini ve onunda onu izlediğini söyler. Kaneki bunun bir aşk itirafı olduğunu düşünür ancak Rize onu ısırdığı zaman Rize'nin gerçekte bir Hortlak olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalır. Rize, Kaneki'yi avı yapmıştır ve tek amacı onu yemek. Kaneki ondan kaçmaya çalışırken ağır bir şekilde yaralanır ve tam Rize onun işini bitirmeye hazırlanırken inşaat bölgesinde tepeden başına ağır birçok şey düşer ve orada ölür.

Touka
  Kaneki hastaneye kaldırılır ve onu ameliyat eden doktor yaşayabilmesi için tüm sorumluluğu alarak Rize'nin organını ona transfer eder. Kaneki kurtulmuştur ama uyandığı andan itibaren bir şeylerin ters olduğunun farkına varır. Yediği yemeklerin tadı berbat gelir ve bir şey yiyemez. Sadece kahvenin tadı güzel gelmektedir ancak kahve açlığını dindirmez. Televizyonda izlediği bir program sayesinde bir 'GHOUL' olduğunu keşfeder.
  İşte asıl hikaye bundan sonra başlıyor. Kaneki'nin yaşadığı olaylar onu birçok zor seçim yapmaya zorlar ve bu seçimler sonucu artık o eski Kaneki olamaz. Kafka'nın Dönüşüm kitabından esinlenilmiş bu hikaye korku hikayesi dışında ayrıca bir psikolojik hikayedir.
     Bana göre bu hikayede hortlakları canavar diye nitelendirmiş olan insanlar, aslında kendilerinin de birer canavar olduğu gerçeğini görmezden gelirler. Hortlarklar hayatta kalmak için insan eti yemek zorundadırlar. Bazıları kötü olsa da düşünmeliyiz ki insanların tamamı mı iyi? Sırf zevk için bir sürü insan öldüren insan dolaşıyor ortalıkta ve hortların tamamının iyi olması beklenemez. Ama insanlar sırf insan eti yiyorlar diye onları canavar diye nitelendirip kendilerini masum kurbanlar olarak ilan ettiler. Kendileri de sırf hortlak diye birçok çocuğu öldürüyor. Hortlakta olsa düşünmeliyiz ki o bir çocuk, onun da herkes kadar yaşamaya hakkı var ve böylesine bir cinayetin yasal olmasını sorgulamalıyız. Birinin canını almak nasıl yasal ve normal olabilir? Bu aynı zamanda insanları da hortlak yapmaz mı? İnsan öldüren insanlar bile hapishanede yatarken sadece ölmüş insanların etini yiyen hortlaklar tamamen normal bir şekilde öldürülüyor ve insanlar buna seviniyor. Gerçekten insanlar mı? İşte konu tamamen bu: Gerçekte kim CANAVAR? Kaneki'nin de dediği gibi bu dünyayı sadece hortlarklar değil aynı zamanda insanlarda mahvediyor.
     Hikayeye bu yandan bakarsanız eğer verildiği mesajları çok net bir şekilde alabilirsiniz. Gerçekten etkileyici bir konusu var ve bu hikayeyi daha da ilgi çekici bir hale getiriyor ve sıradan bir korku hikayesinden farkı oluyor. İzlemenin yanında mangasını da okursanız eğer hikayeyi daha iyi anlarsınız.

İyi okumalar ve iyi seyirler!



Kaneki ve Rize






Tanıtım Videosu:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder